Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
24.12.2021
Pracovní doba během Vánočních svátků
Pracovní doba během Vánočních svátků:Vína po Brně rozvážíme až do 23.12.! 24-26.12. - Zavřeno 27-29.12 odesíláme zásilky tak, aby k vám do 31.12. do... číst celé
01.06.2020
Nové vinařství Tagaro
Z jižní Itálie, konkrétně regionu Puglia jsme dovezli nová vína z vinařství Tagaro. Tagaro je mladé vinařství, které pochází z města Locorotondo prosl... číst celé
03.04.2019
Nové vinařství z Chile - Bodegas Tagua Tagua
Do naší nabídky jsme nově zařadili vína z vinařství Bodegas Tagua Tagua. Vinařství Bodegas Tagua Tagua s tradicí od roku 1902. Pochází z Chile a vína... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Newsletter
  1. Úvod
  2. Vinařství
  3. Poggio di Sotto

Poggio di Sotto Montalcino

Vinařství Poggio di Sotto bylo založeno v roce 1989 v jihozápadní části Montalcina, která je považována za jednu z nejkvalitnějších poloh pro pěstování odrůdy Sangiovese. Usedlost se rozprostírá na ploše přibližně 32 hektarů, z nichž 10 je osázeno révou. Vinice jsou osázeny výhradně odrůdou Sangiovese a jsou registrovány v apelaci Brunello di Montalcino DOCG. Okolí statku dále dotváří 4 hektary olivových hájů (přibližně 1400 stromků) a les. Vinice se rozprostírají v rozsahu 200 – 400 m n. m. Nadmořská výška, spolu s ochranou starověké sopky Monte Amiata na straně jedné a řeka Orcia spolu s mořským vánkem ze strany druhé spojuje jedinečné lokální mikroklima, které umožňuje blahodárné termální výkyvy mezi denní a noční dobou, a to i v průběhu velmi horkého léta. Ve strmých vinicích s průměrným sklonem svahu 10% jsou vinice vedeny systémem cordon s velmi nízkým výnosem cca 3-3,5 tuny na hektar, a to v důsledku řady velmi přísného selektování hroznů a ztenčování výnosu během vegetačního období. Veškeré práce ve vinařství jsou provozovány v souladu s kritérii ekologického zemědělství s certifikací ICEA. Skalnaté podloží se skládá převážně ze štěrku a jílu v nižších polohách a u vrcholku vinic převládá písčitá hlína. Jedinou odrůdou je Sangiovese, které díky rozlišnostem půdního složení, nadmořské výšky vinic a jejich věku vytváří celou řadu rozlišných aromatických, ale i chuťových charakteristik. Právě díky těmto prvkům lze ve vínech Poggio di Sotto nalézt fantastická komplexita. Tomu samozřejmě napomáhá i filosofie, která se uplatňuje při výrobě vína. Finální selekce hroznů se provádí při sklizni a dále pak hrozny spontánně kvasí v sedmi tunových dubových sudech a horizontálních nerezových nádobách, přičemž se uplatňuje prodloužená macerace a mošt se v jejím průběhu neustále přečerpává. Po jablečno-mléčném kvašení víno zraje ve dřevěných sudech ze slavonského dubu po dobu dvou let pro víno Rosso di Montalcino a čtyři roky pro Brunello di Montalcino. Ve vynikajících ročnících se na usedlosti produkuje i Brunello di Montalcino Riserva, která dozrává v sudech o rok déle než klasické Brunello. Vína nadále odpočívají v láhvi 6 až 12 měsíců.

Veškeré alkoholické nápoje prodáváme pouze osobám starším 18 let | © 2012 - 2022 Toskanskevino.cz, všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz